1. WESTMINSTER'IN KEŞFİ

Şehrin coğrafi, kültürel ve politik merkezi olduğu için Londra Seyahatinize Westminster‘dan başlamanızı öneririz. Westminster Şehri aslında Londra içindeki ayrı bir şehir gibidir. Burada Buckingham Sarayı, Westminster Sarayı ve Westminster Manastırı dahil olmak üzere Londra’nın en ikonik binalarından bazılarını bulacaksınız.

1. Buckingham Sarayı

Westminster’ın Keşfi turumuz Buckingham Sarayı ziyaretiyle başlamaktadır. Buckingham Sarayı, Birleşik Krallık’taki en ünlü saray ve Birleşik Krallık hükümdarlığı için öncelikli Londra konutu olarak hizmet veriyor. Kraliyet sarayının tarihçesi 1703 yılına kadar uzanır ve başlangıçta Buckingham Dükü için bir şehir evi olarak inşa edilmiştir, ancak daha sonra Kral 3. George tarafından satın alınmıştır. Kraliçe Victoria, resmi olarak sarayda ikamet eden ilk hükümdardı.

Muhafız Değişimi törenini görebilmek için sabah 11: 00’den önce Buckingham Sarayı’nda olmamız gerekmektedir. Kraliçenin Muhafız töreninin değişmesi çoğu gün saat 11: 00’de Buckingham Sarayı’nın ön avlusunda gerçekleşir ve yaklaşık 45 dakika sürer.

Ziyaretçilerin çoğu için sadece saraya bakmak ve Muhafızların Değişimini görmek yeterlidir ancak yaz aylarında (genellikle Ağustos ve Eylül aylarında) Buckingham Sarayı’ndaki Devlet Odalarını (biletli) de gezebilirsiniz. Tabi bunun için önceden bilet rezervasyonunun yaptırılması gerekmektedir. Biletler tarafımızca sağlanmaktadır.

2. St James Park

Buckingham Sarayı’ndan çıktıktan sonra şimdi biraz yeşillik için St James Park‘ta yürüyüşe çıkıyoruz. 50 dönümlük park kentin 8 Kraliyet Parkından biridir ve pelikanları ile ünlüdür. Parkın yakınında, İngiliz Ordusu Muhafızları alaylarının tarihini ve bir zamanlar İngiliz hükümdarının ana konutu olan 16. yüzyıldan kalma bir saray olan St. James Sarayı‘nı anlatan Muhafızlar Müzesi (biletli) bulunmaktadır. Müzeyi gezmek istiyorsanız biletler tarafımızca sağlanmaktadır.

Bugün saray hala İngiliz kraliyet ailesinin üyeleri için ikamet yeri ve buluşma yeri olarak kullanılıyor. Saray ziyaretçilere açık değil.

3. Churchill Savaş Müzesi

St James Park’tan sonraki durağımız Churchill Savaş Müzesi (biletli). Bu müze aslında birbirine bağlı iki müzeden oluşur: Kabine Savaş Odaları ve Churchill Müzesi.

Kabine Savaş Odaları ziyaretçilere 2. Dünya Savaşı mücadelelerinin 1939’dan 1945’e kadar büyük bir kısmının yönetildiği yeraltı gizli sığınağını keşfetmelerini sağlar. Sesli rehber ve yorumlayıcı gösteriler ziyaretçilerin yeraltı odalarının labirentini ve burada olanları anlamalarına yardımcı olur.

Churchill Müzesi, Winston Churchill’in hayatına adanmış büyük bir odadır. Uzun siyasi kariyerine odaklanarak, ilk yıllarından 1965’teki ölümüne kadar yaşamı hakkında bilgi verir.

4. Westminster Abbey

Churchill Şavaş Müzesi’ni ziyaretimizin ardından ünlü manastır Westminster Abbey‘e doğru hareket ediyoruz. Westminster Abbey (biletli), İngiltere’deki en ünlü ve etkileyici kiliselerden biridir. Tarihçesi 1245 yılına kadar uzanır ve çoğunlukla Gotik tarzda inşa edilmiştir. Kilisenin içinde son 1000 yıllık İngiliz tarihinin en ünlü kraliyet mensubu, sanatçı, bilim adamı ve aristokratların mezarları ve anıtları mevcuttur.

Westminster Abbey ayrıca 1066’da William the Conqueror‘dan bu yana, İngiliz Prensi William ve Kate Middleton’un 2011’deki düğünü de dahil olmak üzere çok sayıda kraliyet düğününün yapıldığı yerdir.

5. Parlamento Meydanı ve Binası

Bir sonraki durağımız Westminster‘de iyi bilinen bir halk meydanı olan ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilen ve tüm ana gezi otobüslerinin durağı olan Parlamento Meydanı‘dır. Meydanın çevresinde Winston Churchill, Abraham Lincoln, Robert Peel ve Gandhi de dahil olmak üzere birçok ünlü insanın heykellerini bulacaksınız.

Bu popüler meydan, Westminster Manastırı, St. Margaret Kilisesi, İngiltere Yüksek Mahkemesi ve Westminster Sarayı dahil olmak üzere ünlü binalarla çevrilidir. Parlamento Binası olarak da bilinen Westminster Sarayı ikonik altın Elizabeth Kulesi içinde bulunan ünlü Big Ben çanlarıyla tanınır.

6. Big Ben

Parlamento Meydanı ve Binası’nı gördükten sonra rotamızı ünlü saat kulesi Big Ben’e çeviriyoruz. Big Ben, Londra’daki Westminster Sarayı’nın kuzey ucunda bulunan Saatin Büyük Çanının takma adıdır ve genellikle hem saat hem de saat kulesine bakacak şekilde genişletilmiştir. Big Ben’in bulunduğu kulenin resmi adı ilk olarak Saat Kulesi’ydi ancak 2012 yılında ismi Kraliçe tarafından Elizabeth Tower olarak değiştirildi.

Big Ben, Londra’nın en ilgi çekici yerlerinden birisidir. Kule genel halka açık olmasa da İngiltere sakinleri milletvekillerine yazarak bir ziyaret düzenleyebilir. Denizaşırı ziyaretçilerin saat kulesini gezmesi mümkün değildir. Bunun yerine Elizabeth Kulesi‘ndeki bir konuşmaya katılabilirsiniz.

7. Westminster Köprüsü

Big Ben ziyaretinden sonra Big Ben’in hemen yanı başında bulunan Westminster Köprüsü‘ne doğru hareket ediyoruz. Bu köprünün tarihi 1862 yılına kadar uzanıyor ancak 1750’den 1862’ye kadar olan aralıkta da burada başka bir köprü vardı.

Köprüden Parlamento Binası, Big Ben, London Eye ve Thames Nehri‘nin muhteşem manzarasını göreceksiniz. Köprü üzerinde çok sayıda fotoğraf çekebilir ve muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

8. London Eye

Westminster Köprüsü üzerinde muhteşem Thames Nehri manzarasının keyfini çıkardıktan sonra köprünün hemen diğer tarafında yer alan ünlü dönme dolap London Eye‘a doğru harekete geçiyoruz. London Eye (biletli), Avrupa’nın en uzun gözlem tekerleğidir ve Londra ile Thames’in güzel manzaralarını görmek için harika bir yerdir.

Ziyaretçiler, bu dev dönme dolap benzeri cazibe üzerinde büyük kapalı cam bölmelerde durmakta ve ziyaretçilere daha geniş manzaralar sunmak için çok yavaş dönmektedir. 1 tur dönüşünü yaklaşık 30 dakikada tamamlamaktadır. Ayrıca bu özel deneyiminize şampanya ekleyebilir ve hatta sadece size özel bir cam bölme alabilirsiniz.

London Eye geç saatlere kadar açıktır ve günü tamamlamak için harika bir son duraktır. Günbatımını bu harika Londra manzarası eşliğinde izleyebilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

9. Concerto Caffe’de Öğle Molası

London Eye’ın muhteşem manzarasını doyasıya yaşadıktan sonra öğle yemeği ve çay kahve molası için İngilizlerin meşhur Kafesi Concerto Caffe‘ye uğruyoruz. Burada birbirinden özel yiyeceklerin tadına bakabilir, çay ve kahvelerinizi yudumlarken Londra’da olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

10. Whitehall

Öğle yemeği molasından sonra ilk durağımız Whitehall Caddesi olacak. Whitehall, 1698’de yangınla tahrip oluncaya kadar burada duran büyük bir ortaçağ kraliyet sarayı kompleksi olan Whitehall Sarayı olarak adlandırılmıştır. 1.500’den fazla odasıyla bir zamanlar dünyanın en büyük sarayıydı!

Whitehall saray kompleksinin iyi korunmuş küçük bir bölümü olan Banket Salonu (biletli) bugün hala ziyaret edilebilir. Banqueting Evi, Inigo Jones tarafından tasarlanmıştır ve Peter Paul Reubens tarafından boyanmış güzel bir tavana sahiptir.

Bugün Whitehall hala Birleşik Krallık Hükümeti‘nin merkezidir. Yürüyüşünüz boyunca çok sayıda hükümet binasını geçeceksiniz. Ayrıca, Atlı Muhafızların 18. yüzyıl ahırlarında bulunan Hanehalkı Süvarileri’nin tarihine adanmış küçük bir müze olan The Household Calvary Museum‘u (biletli) geçeceksiniz. Sokağın ortasında, aynı zamanda İngiltere’nin ulusal savaş anıtı olan Cenotaph’ı göreceksiniz.

11. Başbakanlık Evi (Downing Street)

Whitehall Caddesi’ni gezerken yine bu cadde üzerinde bulunan Downing Street‘e gireceksiniz. Downing Street, Londra’da, İngiltere Başbakanı ve diğer İngiltere hükümet bakanlarının resmi konutlarını ve ofislerini barındıran bir sokaktır. Whitehall’da, Parlamento Binası’na birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Downing Street, 1680’lerde Sir George Downing tarafından inşa edildi.

Sokak geçitli ve korunuyor ancak İngiltere hükümetinin merkezi ve İngiltere Başbakanı’nın resmi ikametgahı olan 10 Downing Street‘e göz atabilirsiniz.

12. Atlı Muhafızlar (Horse Guards)

Başbakanlık Evi ve Downing Street’i gördükten sonraki durağımız Atlı Muhafızlar‘dır. Atlı Muhafızlar Whitehall ile At Muhafızları Geçit Töreni arasında bulunan tarihi bir binadır. 18. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş, Hanehalkı Süvarileri için bir kışla ve ahır olarak kullanılmış ve daha sonra önemli bir askeri karargah haline geldi.

At Muhafızları Binası başlangıçta Whitehall Sarayı‘na ve daha sonra St James Sarayı‘na giriş için yapılmıştır. Halen askeri kullanımda olmasına rağmen, binanın bir kısmı halka açık olan Ev Süvari Müzesi‘ne ev sahipliği yapmaktadır. Burada müzeyi ziyaret edebilir ve Atlı Muhafız askerleriyle fotoğraf çektirebilirsiniz.

13. Trafalgar Meydanı

Whitehall Caddesi ve çevresindeki gezi noktalarındaki ziyaretlerimizden sonra dünyaca ünlü Trafalgar Meydanı’na doğru yola koyuluyoruz. Trafalgar Meydanı, daha önce Charing Cross olarak bilinen bölgenin etrafına inşa edilmiş, Westminster Şehri‘nin merkezinde bulunan halka açık bir meydandır. Adı 21 Ekim 1805 tarihinde Cape Trafalgar sahilinde Fransa ve İspanya ile yapılan Napolyon Savaşlarında alınan bir deniz zaferi olan Trafalgar Savaşı’na atfen konulmuştur.

Trafalgar Meydanı Londra’nın en popüler halka açık meydanlarından biridir ve Nelson’un Sütunu‘na (Amiral Horatio Nelson’a ait bir anıt) ve Londra’nın ünlü taş aslan heykellerine ev sahipliği yapmaktadır. Meydanda ayrıca sokak sanatçıları ve çağdaş sanat eserleri de yer almaktadır. Burada sokak sanatçılarının eserlerini ve çeşitli dans gösterilerini izleyebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz.

14. Ulusal Resim ve Portre Galerisi (National Gallery)

Trafalgar Meydanı’ndan ayrılmadan önce meydanda bulunan Londra’nın en iyi iki sanat müzesini olan Ulusal Galeri’yi ve Ulusal Portre Galerisi’ni gezeceğiz. Her iki müzeye giriş de ücretsizdir.

1824 yılında kurulan Ulusal Galeri, 13. yüzyılın ortalarından 1900’lere kadar uzanan 2.300’den fazla tablodan oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Bu müzelerde Picasso, Turner, Titian ve Monet gibi sanatçıların dünya standartlarında eserlerini görecebileceksiniz.

15. Piccadilly Circus

Trafalgar Meydanı’ndan ayrıldıktan sonra turumuzun son durağı olan Piccadilly Circus (Piccadilly Sirki)’a doğru hareket ediyoruz. Piccadilly Circus Londra’nın en hareketli bölgelerinden birisidir. Regent Street‘i Piccadilly ile bağlamak için 1819 yılında inşa edilmiştir.

Adına bakıp da burada bir sirk olduğunu düşünmeyin. Burası aslında bir yol kavşağıdır. İsimde yer alan “circus”(sirk) latince bir kelime olan “circle” (daire) kelimesinden esinlenerek kullanılmıştır ve yol kavşağını vurgulamaktadır. Piccadilly Circus’da birçok sokak gösterisi düzenlenmektedir. Burada bu gösterileri izleyip bol bol fotoğraf ve video çekip ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Günlük Rehberlik Ücreti 160 Pound’dur.
  • Bu Fiyatlar kişi başı fiyat olmayıp, 1 – 4 kişi arası toplam fiyattır.
  • Rehberlik sabah 10:00’da başlayıp akşam 15:00’ya kadar toplam 5 saattir
  • 4 kişiden sonraki her ekstra kişi ve 15:00’dan sonraki her ekstra saat icin 40 Pound ektra ücret talep edilmektedir.
  • Tura katılan misafirlerimizin yeme içme, şehir içi ulaşım, alışveriş ve müze girişleri gibi kişisel harcamalar fiyata dahil değildir.

Asagidaki linkten online satin alim yapabilirsiniz

Numaranızı Bırakın